Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cyklopeden testas av Cykelogen. Behövs den?? FRED PERRY??

HEJ.

I förra veckan var jag ute hos TORSLANDA CYKEL i Västra Frölunda och provkörde ett alldeles nytt fordon med namnet CYKLOPED. 1 vecka tidigare hade jag ej hört talats om detta unika fordon.

 Cyklopeden är klassad som cykel. Fastän den har en elmotor och saknar trampor. Ett helt nytt fordon som ej funnits här tidigare. Segwayen, som ligger mig varmt om hjärtat, har varit draghjälp vid godkännandet.

Den har en motor på 500 watt och får ha en maxhastighet av 20 km/tim. Räckvidd 30-50 km, beroende på omständigheterna.

Den rekommenderas från 12år??. Enligt lagen finns det ingen åldersgräns, den är klassad som en cykel. Eftersom det är en cykel så behövs ingen separat försäkring utan den går på hemförsäkringen.

Okej nu till provkörningen. Den ser ut som en klenare variant av moppe scooter. Smalare däck. Väger endast 52 kg. Den var mycket lättkörd. Kom snabbt upp i sin maxhastighet. Självklart så kör man detta fordon med hjälm, fastän det inte finns något hjälmtvång för oss vuxna.

Användningsområde??: För transporter upptill 20-30 km så är det ett smidigt fordon för alla.

Med hänsyn till den lagoma hastigheten, så hinner man känna bulldoften från Pågens, tidigare Pååls,där jag sommarjobbade, som Hönökaksbagare.

Men fortfarande lika farligt att köra och skicka sms från Iphoonen !!

 

Med hänsyn till hastigheten så klarar barn från 12års ålder den lika bra som oss äldre. Det är min bedömmning!!

Tillse bara att ert barn har en bra hjälm på huvudet.

Vi har en hjälmlag för upptill 15 år, glöm ej det.

Man får inte glömma att med en vanlig elcykel kommer man lätt upp i högre hastigheter.

Äldre med dåliga ben och rörelsesvårigheter kan nog finna ett användningsområde för denna cykel.

Vi andra 60 plussare kanske tar steget fullt ut och köper en elmoped!!

Den kommer garanterat att inhandlas av föräldrar med för mycket pengar på banken som tycker att lille ” Kalle ” som skall till sin tennisträning inte skall komma svettig i sina Fred Perry kläder till träningen.

Smidighet, slippa försäkring kan nog göra att den hittar olika typer av köpare.

Kontakta omgående Martin på Torslanda Cykel i Västra Frölunda för mer info och provkörning. Han kan allt om Cyklopeden, ensamrätt i Göteborgstrakten, kan allt om olika eldrivna fordon.

Martin besitter en kunskap som i dagsläget är unikt. Han är den gamla sortens cykel och mopedhandlare fullt i klass med gamle Murbäck.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Cykelogen kör LIMAR 575, kanoncykelhjälm som även testas av Världens Bästa Cykelpolis i Göteborg.

Hej.

Nu har jag gått över till LIMARS kompetenta MTB cykelhjälm med beteckningen 575.

 

 

 

 

Hjälmen har mycket god passform. För oss som kör i skogen varvat med landsväg så framstår den vid en första test som mycket kompetent.

Hjälmen är även utrustad med nät i framkant som skydd mot insekter och då framförallt getingar som kan komma in i hjälmen.

Världens Bästa Cykelpolis har precis börjat att använda denna hjälm. Hjälmen kommer att användas 8 timmar per dag under testperioden.

Som en första test hade jag den på mig vid min lunch i fredags, inomhus. Många av mina arbetskamrater tittade under lugg men vågade inte fråga varför jag bar den inomhus.

Förmodligen så tror en del att jag på grund av min ålder har drabbats av fallsjuka och därför bär den inomhus!!

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

2 maj-2012 premiär för shorts på jobbet, samt premiär för nya BONTRAGER MTB-skor, de ni.

HEJ. Kanonväder under helgen. Har varit på fotbollsläger med Särö IK:s 00. Vi bodde på Änglagårdsskolan på Kviberg i Göteborg. KANON. Tack Magnus.

I morgon så har jag premiär för säsongen med tjänsteshorts i jobbet som cykelpolis i GBG.

Dessutom nyputsad FUEL EX 8. Med lättrullade däck från CONTI.

Dessutom har jag inhandlat ett par nya Bontrager MTB-Skor, RL-Mountain. Dessa skor verkar mycket bra.

Jag kommer att testa dessa noga.

Ni skall veta att jag använder mina cykelskor måndag till fredag, ca 40 timmar per vecka!!

Vi hörs på gatan eller kanske i Slottskogen. Kan meddela att Cykelpolisen har en förstärkt övervakning vecka 21-22, i centrala Göteborg.

 

LIVE STRONG

Cykelogen

 

UTFÖRD SNABBTEST AV CONTINENTAL TOP CONTACT WINTER FRIKTIONSDÄCK KANONDÄCK

HEJ.

Cykelogen har under 2 veckors tid testat Contis Winter-Friktionsdäck. Jag har kört på halkiga, hala vägar, snöiga vägar. Spontant får jag säga så upplever man att däcket har ett gott grepp. På alla underlag. Det är liksom sug i däcket. Ett gott alternativ om man inte vill ha dubbdäck som kan upplevas lite stötigare.  Gå in på DUELLS och titta. På gång hos Duells snart.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

NYTT FRIKTIONSDÄCK FRÅN CONTINENTAL FÖR OSS SOM CYKLAR PÅ WINTERN

HEJ. Igår ringde min vän Martin från DUELLS. ” Thomas jag har ett däck som jag vill att du skall testa. Jag har fått in provexemplar av ett friktionsdäck från Conti sa Martin. Jag skall nu testa detta däck på min TREK 7-5X.

Så fort kylan släpper så skall detta däck testas. Det verkar vara ett bra alternativ om man tycker att dubbdäck är för stötigt och hastighetsdämpande.

    

 

TOP CONTACT WINTER.

Vi återkommer med ett första scoop snarast. Jag har förstått att många är intresserade av detta däck från Conti som Duells kommer att börja sälja snart. Gå även in på Duells hemsida och titta på det senast från LEZYNE. Lezyne har många designade tillbehör till cykel såsom belysning och väskor, mm.

 

LIVE STRONG

 

Cykelogen

LEZYNE -Minipump Pressure Drive CFH

HEJ. Idag slår Cykelogen ett slag för en ” Minipump Pressure Drive CFH. Denna kanon pump av fabrikat LEZYNE. Denna designpump är det man saknat i alla år. Den andas en god kvalitet. Fastsättes där du har uttag för flaskhållare. De flesta cyklar har ju  förberedelse för 2 flaskhållare. Du kan pumpa på vanligt vis samt med kolsyra. Förlängningsslang och ventil sitter dolt i pumpen. Bara öppna och dra ut. Med andra ord det sitter skyddat.

Det andas KÖPLÄGE NU. Cykelogen har testat under en längre tid. Bland annat vid punktering. Snabbt byte av slang, samt pumpning med kolsyra. Fruktansvärt bra.

Slå till och unna dig denna lyx nu. Vi använder den i vårt dagliga jobb.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

Cykelbelysning ION 1 / FLARE 1 BY BONTRAGER.

HEJ.

Cykelogen använder för tillfället en kanonbelysning från Bontrager, ION 1, fram och FLARE 1 bak.

En mycket praktiskt belysning med kanon ljus. ION 1 har ett snabbfäste i form av en gummirem som spänns runt styret. Lätt att ta loss så att tjuven inte kommer över den.

Köpläge till det facila priset av 299 kr. Mycket lampa för pengarna.

Tänk bara på att baklyktan, Flare 1,  saknar reflex. Men självklart har du redan en röd bakreflex, en vit framreflex och en orange eller vit reflex i hjulen.

Lampan hittar du hos handlare som säljer TREKS/BONTRAGERS sortiment.

Bara vi håller ihop så går allting bra.

 

LIVE STRONG

 

CYKELOGEN

 

 

LIMAR 525. FOLKHJÄLMEN FRÅN DUELLS.

HEJ.

Använd huvudet använd hjälm.

Vi på Cykelogen har under mer än 2 års tid testat och använt  LIMAR 525 –  FOLKHJÄLMEN 

Detta är en cykelhjälm med mycket bra passform.

Lätt att ställa in både under hakan som bak i nacken.

En prisvärd livförsäkring för under 400 kr.

Finns i många olika färger, min favoritfärg är den med röda inslag.

KÖPLÄGE.!! På denna kompetenta cykelhjälm från DUELLS.

Glöm ej att köpa till en windstopper under hjälmen. Detta är en Girohjälm med hög ventilationsförmåga, vilket gör att det blir kallt om huvudet vintertid om man inte har en windstopper under hjälmen.

Då ni skall köpa en hjälm så skall ni ej köpa för billig eller för dyr. Startpriset är runt 400 kr för en vettig hjälm. Hjälmen skall ha spännanordning bak samt lätt inställbart hakband.

Besök din lokala cykelhandlare som kan mer än att pumpa och ta betalt. De flesta har Duells sortiment.

Ställ in hjälmen. Tänk på att du max skall få in en finger mellan band och haka. Ställ in nackspännet på följande vis: Hjälmen skall sitta fast men inte hårt. För hårt spännt så får du ont i huvudet. Du testar om hjälmen skyddar genom att trycka fram på hjälmen. Om den då åker bak i nacken så har du spännt hakbandet för lite. Framförallt så skall den inte sitta enligt nedan.


På det stora sjukhuset så ligger det cyklister med hjärnskador som de fått efter att ha gått omkull och slagit i huvudet mot den hårda gatan.

FATTAR DU ELLER, VA INTE FLÄNG.

 

LIVE STRONG

 

CYKELOGEN som älskar levande cyklister.

GLO/ EMBER LIGHTSET BY BONTRAGER, PERFEKT STORSTADSBELYSNING.

HEJ.

Vad sägs om en kanonbelysning för oss som cyklar där det redan är upplyst??

Cykelogen har prövat en mycket kompetent cykelbelysning med snabbkoppling, GLO/EMBER från BONTRAGER . Mycket belysning för under 200 kr. För fram och baklampa.

 

 

Mycket smidig med spännband av gummi både för fram och baklampa.

Denna belysning är kanon i storstadsmiljö, där det finns gatubelysning, och man bara behöver belysningen för att synas. Kanon som reservbelysning. Perfekt att ha i en ficka för att användas både på cykeln och när man är ute och rastar hunden. Förslagsvis så kan man sätta den röda/baklampan på hundens halsband.

Tänk bara på att ni har rätt vinkel på lampan, annars finns risk att den inte syns alls. Som ni nu vet så är det enligt lagstiftaren endast godkänt med blinkande bakljus. Om ni ändå har den vita framlyktan blinkande skall ni tänka på att den bländar mycket.

Vet ni förresten var namnet BONTRAGER kommer ifrån?? En mycket intressant kille!! Klicka på länken ovan.

Bontrager ägs numera av världens bästa cykelmärke TREK.  Ni kan gå in och titta på Bontragers belysning på TREKBIKES.com. under fliken tillbehör.

Tänk på att många cyklister skadas svårt varje år för att de blir påkörda av andra trafikanter som inte har haft en chans att se dem. 

Förmodligen har du själv någon hemma som väntar vid middagsbordet. Se då till att du kommer hem med livet i behåll.

 

LIVE STRONG

 

CYKELOGEN

                                                            

 

LEZYNE SUPER DRIVE-KANONGRYM FRAMLAMPA MED USB-LADDNING.

Hej. Efter lång semester över julhelgen är jag tillbaka med förnyad kraft.

För några dagar sedan så fick jag ett sms från Martin på DUELLS. Kontakta mig omgående skrev han. Omgående så ringde jag upp. ” Thomas jag har en kanonlampa som du måste testa. Spänd av förväntan så åkte jag ut till Martin.

 

Jag vill att du skall testa denna lampa, LEZYNE SUPER DRIVE, den är sjukt bra sa Martin. Då jag kom hem i kväll så packade jag upp lampan. Satte i det laddningsbara batteriet och tryckte på knappen. Blev totalbländad. Så fort mörkret hade inträtt så gick jag ner i min cykelverkstad och monterade på lampan på min mountainbike.

Ut i mörkret för en provtur. På läget ” HIGH ” så var ljusbilden helt otrolig. Utan att överdriva så var vägbanan kraftigt upplyst ett 70 tal meter framöver. Då pratar jag om en helt upplyst vägbana med ljus som på en bil.  Eftersom jag ibland cyklar i mörker så var detta ett lyft. Lampan har 2 lägre effektlägen som jag också testade. Även på dessa lägen så var upplysningseffekten mycket bra. Lampan har även blinkläge.  Som ni vet så är det olagligt med blinkande framljus. Försiktighet rekommenderas med blinkläge för det bländar mycket kraftigt. Drifttiden på de olika lägena varierar.

 

På  ” HIGH ” uppger tillverkaren 1,5 timmar. Detta är mer än tillräckligt om man som jag cyklar till jobbet på ca 1 timma.

 

Då jag anländer till jobbet så kopplar jag in den bifogade USB-laddkabeln i min dator. På mindre än 4 timmar så laddar jag upp batteriet.

 

Otroligt smart, eftersom det första vi ofta gör är att starta upp datorn på jobbet innan den första kaffetåren.

 

Jag kommer nu att testa denna lampa både på jobbet  och privat.

 

Denna laddningsbara lampa är snart intjänad eftersom den är laddningsbar. Du slipper dyra batteri inköp.

En kanonlampa som jag rekommenderar för under 900:-, med den ultramoderna USB-laddningen.

 

KÖPLÄGE NU

 

Din arbetsgivare står gärna för laddningen eftersom han vet att du tränar och mår bra och klarar arbetsdagen galant då du fått din dagliga motion.

 

Men glöm den ej på cykeln då är tjuven snabbt framme.

Den säljes hos din riktiga cykelhandlare som kan mer än att pumpa och ta betalt.

Slå till och unna dig denna förnämliga lampa från Duells.

LIVE STRONG

 

CYKELOGEN