Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogen rekommenderar att du lämnar in din cykel för vår-genomgång, nu.

Hej.

Nu är det hög tid att du lämnar in din ” TRÄNGSELSKATTE- CYKEL ” för vårgenomgång, alternativt att du gör det själv.

Tänk på följande:

Om du vill ha en bekymmersfri vår köp nya däck och slangar. Kolla dina bromsar, byt gamla klossar eller backar.Kolla att belysningen funkar. Byt batteri både fram och bak.

Kolla ringklockan så den funkar, skaffa gärna en Kinaklocka så det hörs när du ringer.

Smörj det som skall smörjas. När du gjort detta ta en provtur, med hjälm.

Nu är du snart klar för provturen till jobbet.

Gör som jag: Varje dag jag cyklar till jobbet så lägger jag 50 kr i min hemliga kakburk. Efter några månader så tittar du i den. Kanske du redan har startkapital till en resa till Mallis.

Men glöm inte din nyköpta hjälm. Använd handskar när du cyklar även på sommaren, skyddar bra om man går omkull. Vi ses i trafiken.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

8 FÖRDÖMDA MÄN PÅ CYKEL PÅ SARDINIEN, Hotell Florida-Ryanair. KANONRESA.

HEJ, igen.

Jag har varit på Sardinien ihop med 7 andra samhällsbärare. Vi reste med RYANAIR till Alghero. Utresa 22 september och tillbaka 25 september 2012.

Med endast tjänstebagar som handbagage.

Slippande av incheckning så hann vi taga en stark innan avfärd. Ej prioriterad ombordstigning. Men väl ute på plattan så sprang vi förbi övriga resenärer för att få plats nära toaletterna. Kort flygtid. Taxi väntande på flygplatsen. 15 minuters resa till HOTELL FLORIDA, till det facila priset av 24 EURO som delades på 4. Vi landade 22.15 var incheckade och på väg ut redan 23.00. Helt fantastiskt. Ett fantastiskt nyrenoverat hotell mitt på stranden. Kanon pool. Totalt 76 rum.  Trevligt bemötande av hotellpersonal. Kvällsmat inmundigades på närbelägen restaurang med tillbehör!! Endast 943 meter in till staden.

 

En gammal stad med egen BORG ( då menar jag inte ANDERS ).

Kanonfrukost inmundigades. Hyrcyklar belägrades på jakt efter drömstränder. Vi hittade många vikar med kritvit sand och vattenhål!!. Vi cyklade till Grotta DI Nettuno. Fantastisk upplevelse. Eftersom vi cyklat hela dagen så tog vi med oss cyklarna på båten tillbaka till Alghero. En otrolig dag som av slutades vid poolen inmundigandes lokalt öl.

Vi hade några fantastiska dagar. Mycket bra hotell som kan rekommenderas. Bra prisnivå på allt.

Jag kommer definitivt att återvända med min familj.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cyklopeden testas av Cykelogen. Behövs den?? FRED PERRY??

HEJ.

I förra veckan var jag ute hos TORSLANDA CYKEL i Västra Frölunda och provkörde ett alldeles nytt fordon med namnet CYKLOPED. 1 vecka tidigare hade jag ej hört talats om detta unika fordon.

 Cyklopeden är klassad som cykel. Fastän den har en elmotor och saknar trampor. Ett helt nytt fordon som ej funnits här tidigare. Segwayen, som ligger mig varmt om hjärtat, har varit draghjälp vid godkännandet.

Den har en motor på 500 watt och får ha en maxhastighet av 20 km/tim. Räckvidd 30-50 km, beroende på omständigheterna.

Den rekommenderas från 12år??. Enligt lagen finns det ingen åldersgräns, den är klassad som en cykel. Eftersom det är en cykel så behövs ingen separat försäkring utan den går på hemförsäkringen.

Okej nu till provkörningen. Den ser ut som en klenare variant av moppe scooter. Smalare däck. Väger endast 52 kg. Den var mycket lättkörd. Kom snabbt upp i sin maxhastighet. Självklart så kör man detta fordon med hjälm, fastän det inte finns något hjälmtvång för oss vuxna.

Användningsområde??: För transporter upptill 20-30 km så är det ett smidigt fordon för alla.

Med hänsyn till den lagoma hastigheten, så hinner man känna bulldoften från Pågens, tidigare Pååls,där jag sommarjobbade, som Hönökaksbagare.

Men fortfarande lika farligt att köra och skicka sms från Iphoonen !!

 

Med hänsyn till hastigheten så klarar barn från 12års ålder den lika bra som oss äldre. Det är min bedömmning!!

Tillse bara att ert barn har en bra hjälm på huvudet.

Vi har en hjälmlag för upptill 15 år, glöm ej det.

Man får inte glömma att med en vanlig elcykel kommer man lätt upp i högre hastigheter.

Äldre med dåliga ben och rörelsesvårigheter kan nog finna ett användningsområde för denna cykel.

Vi andra 60 plussare kanske tar steget fullt ut och köper en elmoped!!

Den kommer garanterat att inhandlas av föräldrar med för mycket pengar på banken som tycker att lille ” Kalle ” som skall till sin tennisträning inte skall komma svettig i sina Fred Perry kläder till träningen.

Smidighet, slippa försäkring kan nog göra att den hittar olika typer av köpare.

Kontakta omgående Martin på Torslanda Cykel i Västra Frölunda för mer info och provkörning. Han kan allt om Cyklopeden, ensamrätt i Göteborgstrakten, kan allt om olika eldrivna fordon.

Martin besitter en kunskap som i dagsläget är unikt. Han är den gamla sortens cykel och mopedhandlare fullt i klass med gamle Murbäck.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Midsommarafton- Cykeltur runt Sisjön-Oxsjön.

Hej.

Flaggan åkte upp tidigt idag. För kännedom så har jag en flagga i linne som är mer än 50 år gammal. Min frus farfar, Johan, hade den liggande oanvänd i sitt hus på VEN.

Passa på att ta er till VEN någon gång. Färja från Landskrona. Hyr cykel på ön. Cykla runt. Fantastiskt. Själv brukar jag plocka några gamla tegelstenar som finns överallt på ön sedan urminnestider då man hade flera tegelbrännerier där.

Efter flagg- hissning så tog jag mig en tur upptill Sisjön-Oxsjön. En fantastisk tur på ca 25 km fram och tillbaka. Naturen här uppe är fantastisk.

Tillbaka städande av toaletter efter som min frus föräldrar är på gång ifrån SKÅNE.

Ikväll så blir det färskpotatis och sill. Äkta jordgubbar från Sölvesborg, med äkthetsintyg. Skall även ta en Hallands Fläder. Samt en stabil 10 årig ABERLOUR.

Ha det nu bra ikväll. Ta det lungnt så du inte behöver ställa in din cykeltur i morgon eftermiddag.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

UTGÅRDS BILSKOLA-VÄRLDENS BÄSTA!!! CYKELOGEN REKOMMENDERAR!!

HEJ.

Sonen står med ett rykande färskt körkort. Eller rättare sagt ett intyg på att han klarat uppkörningen.

Han har övningskört med mig för att få rattvana.  Sedan har Britt på UTGÅRDS BILSKOLA tagit över. Nostalgi är att jag i maj 1970 tog mitt körkort på Utgårds. Då körde jag med Britts broder Ulf. Jag minns det som igår. En grön VW-Bubbla var övningsbilen. Sedermera så köpte jag mig själv en Bubbla av 67-årsmodell, röd.

Jag har en V50 och Utgårds har en V50.

Denna familjära bilskola som startades av Torkel Utgård är en liten pärla på Riksdalersgatan i Högsbo. Vägg i vägg låg Tages konditori och intill låg blomsterhandeln Carina, som min pappa hade.

Snacka om nostalgitripp.  Britt är fortfarande lika vacker som hon var när jag som ung gosse stegade in på bilskolan i april 1970, i maj var jag klar och i juni köpte jag min Borås regade ”Folka ”

Cykelogen rekommenderar varmt denna bilskola.

 

LIVE STRONG

Cykelogen

Cykelogen kör LIMAR 575, kanoncykelhjälm som även testas av Världens Bästa Cykelpolis i Göteborg.

Hej.

Nu har jag gått över till LIMARS kompetenta MTB cykelhjälm med beteckningen 575.

 

 

 

 

Hjälmen har mycket god passform. För oss som kör i skogen varvat med landsväg så framstår den vid en första test som mycket kompetent.

Hjälmen är även utrustad med nät i framkant som skydd mot insekter och då framförallt getingar som kan komma in i hjälmen.

Världens Bästa Cykelpolis har precis börjat att använda denna hjälm. Hjälmen kommer att användas 8 timmar per dag under testperioden.

Som en första test hade jag den på mig vid min lunch i fredags, inomhus. Många av mina arbetskamrater tittade under lugg men vågade inte fråga varför jag bar den inomhus.

Förmodligen så tror en del att jag på grund av min ålder har drabbats av fallsjuka och därför bär den inomhus!!

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

2 maj-2012 premiär för shorts på jobbet, samt premiär för nya BONTRAGER MTB-skor, de ni.

HEJ. Kanonväder under helgen. Har varit på fotbollsläger med Särö IK:s 00. Vi bodde på Änglagårdsskolan på Kviberg i Göteborg. KANON. Tack Magnus.

I morgon så har jag premiär för säsongen med tjänsteshorts i jobbet som cykelpolis i GBG.

Dessutom nyputsad FUEL EX 8. Med lättrullade däck från CONTI.

Dessutom har jag inhandlat ett par nya Bontrager MTB-Skor, RL-Mountain. Dessa skor verkar mycket bra.

Jag kommer att testa dessa noga.

Ni skall veta att jag använder mina cykelskor måndag till fredag, ca 40 timmar per vecka!!

Vi hörs på gatan eller kanske i Slottskogen. Kan meddela att Cykelpolisen har en förstärkt övervakning vecka 21-22, i centrala Göteborg.

 

LIVE STRONG

Cykelogen

 

Cykelogen rekommenderar TREK 2012. Samt cykling på SÄRÖBANAN. Med RÅDJUR och GRÄVLINGAR.

HEJ.

Jag vill att ni går in på TREKS hemsida och tittar på 2012 års cyklar. Kanoncyklar skall ni veta. Jag upplever dem som mycket prisvärda i år.

Som ni alla vet så är jag TREK-frälst. Kör bara på cyklar från TREK. Racer, Hybrid, Mountainbike mm.

För tillfället så är det min 7-5X som rullar fram på gamla Säröbanan på min väg in mot Göteborg. Nyservad med däck från Conti. Det ni !! Liksom tidigare säsong så mötte jag en morgon min grävling och mitt rådjur. Vi liksom hejar på varandra då vi ses i höjd med Sten A-s hus.

Sommaren är mycket nära nu. Racercyklister utan ringklocka har redan slagit ut. Märkligt att det skall vara så svårt för vissa att tala om att de kommer bakifrån i hög hastighet.

Det kommer att finnas risk att en nitisk Cykelpolis har kontroll av förekomsten av ringklockor på racercyklisterna. Bifogar bilder på  hur en ringklocka ser ut.LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

Hestra Handsken, Craft, Trek och MAXIM från DUELLS.Åk CYKELVASAN med dessa komponenter så når du ditt mål.

Hej.

Du som planerar att åka Cykelvasan här har du några tips.

Inhandla en bra cykel från TREKBIKES.

Jag föreslår Vasaloppscykeln TREK 6300.

Mycket prisvärt alternativ med hydrauliska skivbromsar.

Skaffa dig bra cykelkläder från CRAFT. Cykelkläder i världsklass.

Gå och prova ut dina nya cykelhandskar från HESTRA HANDSKEN. Köp ett par kortfingrade och ett par långfingrade.

Sist men inte minst MAXIMS FRÅN DUELLS. Sportdryck och bars i världsklass.

Glöm inte att ställa in din hjälm så att den skyddar ditt huvud.

Efter dessa trevliga inköp ut i skogen och cykla.

Vi ses i spåret.

Själv kör jag ofta i terrängen kring Oxsjön-Sisjön söder om Göteborg.

 

LIVE STRONG

 

CYKELOGEN.

 

 

Cykelogens rekommendationer inför vårcyklandet till och från jobbet. HÅKAN JUHOLT HAR CYKLAT FÄRDIGT.

HEJ.

Denna söndag har gått åt till att göra mina 3 kanoncyklar av fabrikat TREK klara inför vårstarten till och från jobbet i Göteborg. Visserligen har jag cyklat under hela vintern men då på mina vintercyklar.

Mina tips till er alla älskade cyklister är enligt följande:

Spola av er cykel, smörj in det som skall smörjas, pumpa däcken.

Häng upp cykeln. Tag fram en liten skruvmejsel, god belysning och kanske glasögon. Titta noggrant på däcken. Ofta sitter det små stenflisor i däcket som man kan pilla ut med skruvmejseln. Dessa flisor vandrar annars in i däcket. Och trots att däcken är så kallade punkteringssäkra så får man punka till slut. Detta gör jag 1 gång i veckan under säsong. Peppar peppar så har jag sluppit punka nästan helt sedan jag började med denna koll.

Normalt så kör jag bara en säsong med mina däck och slangar. Det är värt att ha bra däckstatus.

Tillse att bromsklossarna är nya. De gamla blir ofta hårda. Med sämre bromsverkan som följd.  Har ni fälgbromsar torka rent på fälgytan där bromsarna tar.

Ställ in så att ni har rätt vinkel på sadeln.

Tillse att cykeln är trafiksäkert utrustad, med reflexer fram och bak samt sidoreflex. Skaffa en god belysning fram och bak.

Titta på din hjälm så att den ej är skadad eller sprucken. Vid minsta tvekan byt hjälm.

Se över dina egna kläder, så att du håller dig varm.

Använd reflexväst.

Kör med huvudet. Visa hänsyn. Följ trafikreglerna.

Cyklar du i Göteborg så får du se upp med den nitiske Cykelpolisen THOMAS.

 

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Super HÅKAN är inte ute och

cyklar längre.