Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Ladda vinterbilen med REFLEXVÄST, RESERVMÖSSOR, RESERVVANTAR,BÄLTESSKÄRARE OCH BRANDSLÄCKARE.

HEJ, vinterbilist.                                                                                                             

Då du ger dig ut i kylan på vintervägar tillse att du har gardering om du får motorstopp. Ge dig inte ut lättklädd. Att ha en vintermössa, ett par vinterhandskar och en reflexväst till alla i bilen tyder på man tänker med insidan. Det händer att folk fryser ihjäl då de fått motorstopp på vintern.

Bältesskärare är bra om man akut skulle vilja skära upp ett bälte för att dra någon ur en krockad bil. Brandsläckare är ett måste i varje bil. Ha gärna en blinkande varningslampa i bilen. Glöm ej mobilen då du måste lämna bilen. Om bilen står säkert sitt kvar i bilen och avvakta hjälp.

Står den trafikfarligt lämna så snabbt du kan.

Utgå aldrig ifrån att du syns.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

DET ÄR OLOVLIG KÖRNING ATT KÖRA MOPED UTAN RÄTT BEHÖRIGHET!!

HEJ.

Till alla mopedförare vill jag säga följande: Kör aldrig moped utan att vara behörig till det. Kör du klass 1 skall du ha AM-behörighet minst. Kör du moped klass 2, krävs förarbevis.  Läs TRANSPORTSTYRELSENS ” KÖRA MOPED ”.

Men du som fyllt 15 år innan den 1 oktober 2009 får även i fortsättningen köra moped klass 2 utan förarbevis.

Om man inte uppfyller kraven så är det olovlig körning. Dryga böter och kanske försenat bilkörkort!!!

Och när du kör moped använd din hjälm på rätt sätt. Inte som på bilden. Vid omkullkörning så är det mycket stor risk för allvarliga huvudskador, om det inte blir så illa att nacken slås av.

Jag återkommer igen till:

Kör aldrig med alkohol i kroppen.

Samt trimma inte din moppe. En stor del av olyckorna sker i korsningar där barn och ungdomar kommer in i en korsning med för hög fart. Man får inte stopp på sin  astrimmade moppe och kör in i sidan på en bil. Skadorna är ofta katastrofala.

Till dig ansvarsfull förälder vill jag säga följande: Om ditt barn orsakar en olycka och mopeden är trimmad eller att ditt barn är påverkat av alkohol eller droger så gäller inte försäkringen.

KOLLA DITT BARNS MOPPE MED JÄMNA MELLANRUM ISTÄLLET FÖR ATT PUTSA DINA GOLFKLUBBOR.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Föräldraansvar. Hur kan du som ansvarsfull förälder tillåta att ditt barn kör omkring på en livsfarlig och olaglig moped??

HEJ.

Hur många föräldrar provkör sitt barns moped?? Skulle ni göra detta så upptäcker ni snart att det inte är samma moped som ni var med och köpte. Barnen kör idag omkring på mopeder som gör uppemot 100 km/tim. Med mycket små medel kan man idag trimma de flesta mopeder.

Förslag på test av ert barns moped. Rulla ut förmånsbilen ur garaget, använd fjärrkontrollen till garageporten. Prata med din fru!! Sätt henne bakom ratten. Själv tar du på pojkens hjälm och sätter dig på mopeden. Tar fram reservnyckeln som du som ansvarsfull förälder har förvarat på hemligt ställe. Du kör före din fru . Ni kör ut på den lokala gatan i området. Båda har en mobiltelefon med hörsnäcka eller bluetooth, det har ju alla har jag förstått. Telefonerna är uppkopplade. Fullgas gäller på mopeden. Då du uppnåt fullgas efter en längre sträcka så läser din fru av hastigheten. Mycket stor sannolikhet att moppen går vansinnigt fort. Bra jobbat. Hem i garaget och konfrontera sonen, oftast är det pojkar som trimmar.

Självklart har du nu upptäckt att moppen är avskyltad!!

Samt att bromsarna är dåliga och ljuset trasigt.

Varför är moppen avskyltad. Jo för att kunna vara anonym och att kunna köra på cykel och gångbanor. Med livsfara för barn och hundar och äldre i dina kvarter. Nu låser du även in sonens nyckel till mopeden. Nu är det upp till dig att agera med ditt FÖRÄLDRAANSVAR. 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Kör aldrig EU-moped då du druckit några pilsner. Dont drink and drive. Mamma och Pappa vill ha hem sin tonåring levande och inte i en kista.

Hej.

Många barn skadas då de kör omkull med sin as- trimmade EU-moped. Kör man en Kina-moppe så har man dragit den rosa kabeln.  En del omkommer. Ofta så kör man omkring utan hjälm. Ofta så skjutsar man några kompisar utan hjälm. Ofta förekommande på helgerna är att man kör fastän man dragit några pilsner!!

I mina trakter i Norra Halland så förekommer det att jag möter barn som kör omkring på moppar berusade.  Man festar vid Snipens busshållplats. Det är tufft att klämma några pilsner, så att man visar att man är med gänget. ” Det är FF hos Kalle vi drar dit ”. Upp på mopparna. Ingen har hjälm. Om någon har hjälm så är den o-knäppt. Ofta 3 på moppen. Full fart över ett väggupp. Föraren tappar kontrollen, och kör omkull. Polis, ambulans, huvudskador, benbrott och skrapsår fulla med grus.  DAGAR PÅ SJUKHUS OCH MEN FÖR LIVET.

Det är lag på att använda hjälm då man åker moped. Det kostar 1500 kronor för föraren om hjälm saknas eller är oknäppt. Passageraren som har fyllt 15 får också böta 1500 kronor.

Men om passageraren är under 15 år så får föraren böta 2500 kronor för detta. Det kan innebära att en förare som kör omkring utan att ha på hjälm, samt har en minderårig passagerare utan hjälm kan få böta enligt följande: 2500 för passageraren samt 1500 kronor för sig. Men nu kommer det underliga som Sverige är ensamma om i världen. Man får 50 % rabatt på det andra brottet man gör i trafiken. Så totalt så kostar det vår förare 3250 kronor. Som förmodligen du som förälder får betala!! HJÄLMLAGEN FÖR MOPEDER.

 

Då du kör moped så gäller nolltolerans av alkohol. Skall du på fest lämna mopeden hemma. Samt lämna aldrig ut den till någon som har druckit.

RING  ISTÄLLET DIN VÄNTANDE FÖRÄLDER. DE KOMMER GLATT OCH HÄMTAR DIG.

Cykelogen älskar levande mopedister med hjälm.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

GARMIN 550. Kanon navigator på cykelstyret, på okända platser, i alla väder!!

Hej.

På min cykel i jobbet har jag under snart 3 år haft en GARMIN 550 sittande på styret i alla väder. Jag har använt denna kompetenta kamrat i ur och skur. Då jag lämnat Göteborg för arbete i andra städer så har den varit oslagbar.

Förutom vägvisning så hjälper den mig att hålla ordning på hur mycket jag cyklar per arbetspass, hastighet mm.

Vid byte av transportmedel så skiftar man användningsområde i menyn. Utrustad med Europakartor så är denna maskin utmärkt vid cykling även utomlands.

Min bedömning är att den är fullkomligt okänslig för regn och väta. Kontakta lämplig Garmin återförsäljare för köp. Vill ni ha ytterligare info av mig så kontakta mig.

 

LIVE STRONG

Cykelogen

 

 

 

BROMPTON by TOM. Förmodligen Sveriges Största BROMPTON-Fantast.

Hej.

Nu kommer mitt tredje inslag om min kamrat TOM. Denne cykelälskare innehar inte mindre än  4 Brompton. Alla är topputrustade. Detta är en fantastisk cykel, hopfällbar, smidig på bussen mm.

Tom har fyra olika färger, grön, blå, beige och orange. Samtliga moderiktigt utrustade med Brooks-sadlar, vad annars. Enligt Tom så finns det alltid plats för en Brompton till i lägenheten.

Ni kan tänka er då han glider fram lyckligt ner för Avenyen på någon av sina cyklar utrustade med Brooks-sadel och det senaste inom belysning, samt en Hövding runt halsen. Detta är svårt att slå.  Blixtsnabbt stopp och ihopfällning på bråkdelen av en sekund. Det ryktas att Tom har befunnit sig på Mallorca och testat bergen med en av cyklarna. Testet var mycket godkänt, har jag hört.

 

LIVE STRONG

Cykelogen

 

 

 

TOMS CYKEL-AIRBAG. AV FABRIKAT HÖVDING. Den första I Göteborg köptes givetvis av TOM, vem annars??

HEJ.

Här följer fortsättningen på Toms besök hos mig. Tom är alltid moderiktigt klädd, på gränsen till sprätt. Vid besöket så hade han mörka kläder, en svart Craft-jacka och som jag uppfattade moderiktig lös krage som blinkade!! Har du reflex på halsen frågade jag. Vänta sa Tom.  Jag skall avvaktivera min krage!! Min första tanken var: Mafish batteria, slut i batteriet, men så farligt var det inte. Vad hade då TOM runt halsen?? Jo den första sålda AIRBAGEN för cyklister, såld i Göteborg av Designtorget. Denna unika uppfinning, fabrikat HÖVDING, svensk så det ekar.

Den fantastiska uppfinning som säljs av Designtorget, kan nog bli en framgång på sikt. Dagens pris runt 4000:- kommer förhoppningsvis att sjunka. Gå in och läs på Designtorgets länk ovan. Ännu en gång så kliar det i mina fingrar: En sån ska jag ha. Samtidigt så klingar min frus tidigare ord: Thomas hur går det med villalarmet som du skulle köpa. Ibland så är livet lite orättvist. Jag förstår inte hur jag har klarat mig utan en HÖVDING.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

 

 

PEDERSEN-CYKEL, Över 100 år gammal cruiser. HELGRYM

Hej. Helt nyligen blev jag uppringd av min vän Tom.

Han var i extas. Thomas jag måste komma och visa min senaste cykel. Då sade jag direkt vad har du nu köpt?? Tom svarade, jag har köpt en PEDERSEN. Va sa du sa jag??.

 Jag har varit i Christiania och beställt en Pedersen. Limegrön med rostfria fälgar, specialdesignad ringklocka, Nexusdrev mm. 2 månaders leveranstid.

Kom ner till mitt jobb sade jag. Innan jag hade lagt på så ringde han upp mig. Jag står utanför släpp in mig sade Tom. Denna cykel är en helt osannolik skapelse. Gå in och läs på bifogad länk. Provturen i garaget var en upplevelse. Något vinglig men  fantastisk. Lite svår att komma upp på men det gick. Det mest konstiga var sadeln. Nosen satt med ett spännband, bakdelen satt på sadelstolpen. Mycket god komfort.

Nämnas kan att Tom redan har en unik samling av BROMPTON. Denna cykel återkommer jag om.

Efter provturen så cyklade Tom ut på stan. Denna kille hyser en kärlek och respekt för sina cyklar.

Tyvärr så är min cykelsamling för stor, säger min fru, så jag får vara nöjd med det jag har. Åtminstone ett tag. ” Thomas det är viktigare att vi skaffar ett säkert larm hemma än att du köper fler cyklar ”.

Får nog falla för hennes argument fastän det kliar i mina fingrar.

 

LIVE STRONG

 

CYKELOGEN

 

 

 

 

 

PARKRINGSSKADA ORSAKAD AV SMITARE I SÄRÖ, HALLAND

I dag är jag lindrigt sagt arg på den SMITARE som körde in i min svarta V-50 i lördags, 12 nov-11.

Min fru och jag skulle titta på när vår lille son skulle spela en träningsmatch på plastgräset vid Bukärrskolan i Särö, söder om Göteborg.

Smitning från olycksplats kan innebära körkortsindragning.

 

Efter matchen så upptäckte vi att en okänd bilist, förmodligen en annan förälder, hade kört in i vår bil på parkeringsplatsen. Parkeringsplatsen används endast av de som besöker plastgräset!!

Tack för att du orsakat oss mycket besvär och 5000 kr i extra utgift.

Tänk om det hade varit bilen på bilden då hade jag blivit tokig. De Lorean.

Varför satte du inte en lapp på rutan med ditt namn??.

Ärlighet varar längst eller???

 

LIVE STRONG

 

Cykelogen