Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

GOTT NYTT ÅR. ” RÄDDA SAAB ”. JAG PRESENTERAR ÅRETS JULKLAPPAR. Cykelogen fick nya kalsonger. Hans fru fick ett duschhandtag med belysning.

HEJ.

Läs om SAAB sist i inslaget.

 

Årets klappar är öppnade. Kan meddela att jag fick nya kalsonger ( kalsipper ) i julklapp. 3 par för 99 kronor på HM. De gamla köpte jag för samma pris för 15 år sedan. Kanonbra med många lufthål. De gamla befinner sig numera nere i min cykelverkstad som putstrasor till min cykelsamling.

Min fru fick årets julklapp som hon inte förstår hur hon har kunnat leva utan tidigare.

Nyfikna??

Då skall jag berätta. Hon fick ett duschhandtag med belysning.

 

Blått ljus visas vid start, grönt ljus vid komfortvärme, och rött vid för varmt.

Om ni visste vad lycklig hon är då hon numera har belysning i duschen.

Baktanke ja: Då hon står i duschen så smyger jag ner i min cykelverkstad  och grejar, hon duschar ganska länge numera eftersom hon av naturen är mörkrädd. Mina gamla kalsingar putsar jag mina cyklar med.

TREK cyklar blir extra blanka med HM-kalsonger. Snacka om återvinning, efter 15 år, kanonkvalitet.

.

 

Ha det nu bra på Nyårsafton. Tänk på att låta bilen stå hela Nyårsdagen. Kör tidigast på måndag. Så utsätter du inte andra för fara i trafiken. Fastän du känner dig okej och att du räknat cl så är du i sämre skick dagen efter.

 

1st Whisky, några Bärs, några glas Rött, några glas Vitt, 1 Konjac, 1 Whisky till, lite Baileys, gärna 1 Gin o Tonic, lite jordnötter, vad törstig man blir, rap, rap. Det handlar om många cl.

Unna dig en taxi hem, det har du råd med, men du har inte råd med att köra ihjäl ett barn på fyllan, kanske du förstör för en hel familj och även din egen familj.

 

FATTAR DU ELLER???

 

 

Ha det nu ” GÖTT ” som vi säger på Göteborgska.

Jag lovar många spännande inslag under 2012. Jag håller även på med att ansluta mig till ” Ansiktsboken ” men det tar lite tid.

Tror att ni kommer att  ” GILLA ” mig.

Vi skall testa mycket utrustning.

 

SAMT ATT SAAB HAMNAR HOS RÄTT KÖPARE. Visste ni förresten att indiska Mahindra gör rostfria karrosser till Willys-Jeepar.  Personligen så tror jag mer på TATA-motor. Varför inte tillverka andra bilar parallellt med SAAB.

 

Visste ni förresten att SAAB tidigare skruvade ihop Chrysler-bilar. Som numera ägs av Fiat som tidigare samarbetade med SAAB, SAAB-Lancia 600.

 

Då jag var ny polis i början av 70-talet då hade vi Chrysler Valiant som radiobil, som skruvades ihop i Trollhättan, samt SAAB 600, som enmansbil. Ser ni sammanhanget.

Detta tror jag på att under en övergångstid skruva ihop andra samarbetspartners bilar i avvaktan på den nya plattformen.

 

DRICK LAGOM, VARVA MED VATTEN.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN LOVES YOU.

 

 

 

SAVE SAAB. RÄDDA SAAB. VIKTOR MULLER-SAABS MESSIAS-SAVER.

HEJ.

Spänt så väntar jag på att SAAB hamnar hos en god köpare som kan manöverera  ut GM.

Nostalgiskt så minns jag när jag i maj 1970 precis hade fått mitt körkort.

Min pappa hade precis köpt en SAAB 95, årsmodell 1968, till sin blomsteraffär, på Riksdalersgatan 17  i  Göteborg.

Den var faktiskt utrustad med 2 bakåtvända säten i lastutrymmet.

 

Jag saknar de snedställda pedalerna och en smattrande V4.

 

Bilen var BAJS-BEIGE i färgen. Även kallad gubbfärg.

 

Som nybliven körkortsinnehavare så var det roligt att spinna loss med framhjulen.

Min älskade pappa förstod aldrig varför framhjulen hela tiden var blankslitna!!

 

Vi hade bara ett problem med SAABEN, det var att insidan av förrarrutan på passagerarsidan var kraftigt repad, så att det knappt gick att se ut.

 

Pappa åkte in till SAAB Ana med bilen men dom hade ingen förklaring till varför rutan var repad.

 

Förklaringen fick vi senare när det blev imma på insidan av rutan.

 

 

Min mamma torkade av insidan och då hörde vi hur det skrapade. Min älskade mor hade fått en ny diamantring i present. Hon torkade av rutan med utsidan av handen och då fungerade ringen som en diamantskärare.

 

Det hade ni inte kunnat räkna ut. Slutsatsen av detta är att köp aldrig någon ring till er älskade om ni är rädd om bilen.

LIVE STRONG

Cykelogen

Använd huvudet, använd CYKELHJÄM, även i SKÅNE.

HEJ.

Under julhelgen så befann jag mig i Skåne hos min frus föräldrar, i Kristianstad. Det var den mildaste julen i mannaminne. Inte en snöboll så långt man kunde se.

Men det jag lade märke till var att det var många som var ute och cyklade. Men yrkesskadad som man är så lade jag märke till att nästan ingen hade CYKELHJÄLM.

Jag är medveten om att Skåne ligger nära Danmark men att så få cyklister använder hjälm var chockerande.

Hoppas att även skåningarna inser att huvudet är värt att skydda. Därför så rekommenderar jag denna TYSKA KVALITETSHJÄLM FRÅN ABUS. Med nackbelysning.

Dessutom var jag chockerad över hur dom körde i trafiken. Man bröt mot alla trafikregler som finns. Trottoarer, rödljus, övergångsställen, enkelriktat med mm. Samt att belysning saknades på de flesta.

Förmodligen så har dom ingen lika effektiv cykelpolis som i Göteborg.

Men eftersom jag själv härstammar ifrån Knisslinge-Hanaskog  så värnar jag om skåningarna.

 

Följ inte danskarnas dåliga trafikmoral tänk på att du skall komma hem till middagen levande.

 

Din familj väntar nog gärna de extra sekunder det tar för dig att stanna vid ett rödljus.

 

Gör nu slag i saken och gå och köp en ny fin cykelhjälm till dig, din fru och till dina älskade barn.

 

Besök din lokala cykelhandlare, som kan mer än att pumpa och ta betalt. Prova in en bra hjälm. Köp inte för billig inte för dyr. Ett bra riktpris är ungefär som start 500 kronor. Visst är din familj värda 500 kr per person. ELLER???

 

Förmodligen så blir inte utgiften högre än vad du betalade för din Callaway-Big Bertha för att spela på  din lokala golfbana. ( Då har jag inte räknat med årsavgiften ).

 

Cykelogen älskar levande cyklister.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Vintercykling i vårliknande väder. 8 grader varmt?? Vagnhallen återuppstår vid Slottskogen!!

HEJ.

KANONVÄDER. Otroligt att vara ute och lufta sig i det fina vädret. Fastän jag har semester så var jag tvungen att köra in till Linneplatsen, Göteborg och tillbaka till Kullavik.

Jag säger bara gamla Säröbanan.Den lades ner 31 dec 1965. Om ni kommer från Särö och har passerat Slottskogsvallen, så kommer ni fram till Margretebergsmotet och de gamla lokstallarna. Denna fastighet har disponerats av Park o Natur under många år. Men nu till det roliga i kråksången nu skall det åter bli vagnhall för våra gnisslande italienska spårvagnar. Tack spårvägen detta blir lite upprättelse för gamla Säröbanan. 20- 25 vagnsätt får sin hemvist här.

Kanske vi även får en spårvagn som går parallellt med 158 en bit. Livet är gott. Köp gärna boken om Säröbanan.

 

Jag återkommer med mer återblickar om Säröbanan.

 

Spegelblankt hav. Måsar som tjattrar,  hundar som bajsar, folk som promenerar, framförallt många som cyklar. 8 GRADER HELT otroligt. Vilken semesterdag. V 50 inlämnad för tidigare p-skada. Livet bara leker. Och jag saknar inte omorganisationen på mitt jobb.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN                             

Varför jag kör TREK- Racercykel till jobbet?? Världens bästa TREK.

Hej.

Nu skall jag berätta hur det gick till när jag köpte min Trek-racer. Som ni vet så cyklar jag  ofta till mitt jobb i Göteborg. Nöjd som jag var med min 7-5x trampade jag på. Ombyggd med skivbromsar som min personliga mekaniker Tommy L hade monterat. Nya fina slics från Conti trampade jag på min väg hem från jobbet.

I backen upp mot Askim blir jag omkörd av en liten Knubbsäl på en racercykel. Han hade cykeltröja från en känd cykelklubb på andra sidan älven, på en av Sveriges största öar.

Jag tyckte att jag hade god fart. Detta var knäckande för en som har cykling som arbete och som hobby.

Omgående kontaktade jag min mekaniker, Tommy L  och frågade om han hade en racer som jag kunde testa. Av en händelse så har jag en cykel stående var svaret. Det var Treks instegsmodell ?

Skeptisk satte jag mig på cykeln och trampade iväg. Men vad hände? Jo cykeln stack iväg som en raket. Tillbaka till Tommy. Jag var såld. Och även cykeln. Att det kunde vara en sådan skillnad i förhållande till min 7-5x.

Så gick det till när jag köpte racer. Numera så har jag i mitt dagliga stall således 1 st TREK-RACER, 1 st TREK-HYBRID samt en TREK_MOUNTAINBIKE.

Utöver detta så står några andra cyklar som reserv. Vad lycklig man är av att ha så många leksaker.

Vid kanonväder utan grus på Säröbanan så åker jag Racer, vid lite sämre väglag åker jag Hybrid och nu på vintern Mountainbike med lättrullade däck från Conti.

Cyklarna är givetvis utrustade enligt gällande lagstiftning i Sverige.

Tyvärr så får jag säga så saknade Knubbsälen självklart ringklocka då han körde förbi mig i backen upp mot Askim.

Av någon anledning så tycker racer cyklister att de ej behöver ha någon ringklocka. Dessutom så har de en förmåga att köra mycket nära då de kör om.

 

 

Kan meddela att för tillfället så får jag ej köpa någon mer cykel för min fru fastän det ständigt kliar i mina fingrar när en ny modell kommer ut.

” Thomas hur går det med larmet till stugan som du skulle köpa ” får jag i halsen när jag tittar i min plånbok. Som ni förstår så är det inte lätt alltid.

Sist men inte minst glöm inte hjälmen. Den räddar liv.

Cykelogen älskar levande cyklister, även små Knubbsälar.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pulverlackning av BMX. Inköp av Världens bästa BMX-hjälm från ABUS. Modell AVEN-U. Samt handskar från Hestragloves.

HEJ. Sonens BMX är nedplockad. Den skall inlämnas till en av Sveriges bästa cykel-ram-lackerare. Även övriga delar kommer att omlackas och blästras. Den skall lämnas nu innan jul. Jag har tidigare lackat mopedramar, med otroligt resultat. Ni får snart se resultatet. Skrik- orange.

Lika självklart är att han får en ny BMX-hjälm av fabrikat ABUS, självklart. Modell Aven-U.

Denna fantastiska hjälm  från ABUS har den fördelen att den har inställning med nackhjul, vilket många BMX-hjälmar saknar. Glöm ej att dra åt hakbandet. Det skall sitta på gränsen till obekvämt. En finger emellan är en bra rikt linje.

 

Jag har även införskaffat ett par bra cykelhandskar från Hestragloves.

Denna handske använder jag själv vid min skogskörning. Den är testad av mig under lång tid, mycket bra. Skyddar händer och fingrar.

God Fortsättning mina läsare.

Live Strong

Cykelogen

 

 

 

 

 

 

SPINNING MED GREKEN, PÅ FRISKIS & SVETTIS, VÄRLDENS BÄSTA SÄTT ATT HÅLLA UPPE SIN CYKELKONDITION PÅ VINTERN.

HEJ.

Under en stor del av året så cyklar jag till och från mitt arbete i Göteborg. Jag cyklar 3 gånger i veckan. 2 ggr 21 km varje gång. Cyklar i mitt arbete 5 dagar i veckan året runt. Denna säsong är fantastisk. Att fortfarande långt in i december kunna cykla till jobbet är upplyftande.

Men när kylan slår till då är det spinning med Greken som gäller.

 

 

 

Platsen är Friskis & Svettis, Askim Göteborg. Denna anläggning är helt fantastisk. Personalen är av toppklass.

Pulsspinning är det mest effektiva och roligaste sättet att lura sin kropp till nya konditionshöjder.

Grekens musik, hans försynta skämt, trevliga motiverade spinnare.

Detta gör att en timme med Cristos, bara rinner iväg precis som svetten gör då det lackar mot Julefrid.

Nu innan jul så har vi bjudits på Pepsi och Julmust efter spinningturen.

 

För dig som har förutfattade meningar om SPINNING, testa på en gång så är du fast.  Jag rekommenderar givetvis pulsspinning.

Detta är  den roligaste formen av spinning. Vilket har medfört att Friskis har fått utöka antalet pass drastiskt.

Gör som FRISKISAPAN boka tid nu.!!

 

GOD FORTSÄTTNING PÅ HELGEN.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

Är barnen och drickebacken med julmust säkert bältade, då ni åker till släkten under jul???LIVE STRONG.

HEJ.

Har ni satt barnen på rätt ställe i bilen??. Det säkraste stället är bak i bilen.

De minsta skall sitta i en bakåtvänd stol. Ofta kan de sitta så upptill 4-5 års åldern. Tänk på att ett barns huvud är tungt i förhållande till kroppen. Detta är en av anledningarna till att de skall sitta bakvänt så länge som möjligt. Kolla så att barnen sitter rätt fastspända.  Fall inte för tjatet att de vill sitta framåtvända innan de är mogna för det. När ni låter dem sitta framåtvända sätt dem då på en bilkudde, så att bältet hamnar rätt. Om ni sätter dem fram tänk då på att ett barn som är under 140 cm riskerar att få träff av Airbagen på fel ställe på kroppen. Glöm ej att stänga av Airbagen om ni sätter en bakåtvänd barnbilstol i framsätet. Airbagen är så kraftig att den kan slå av nacken om man har otur.

Men sist men inte minst om ni har en combi, skaffa ett skyddsnät. Det finns olyckor där bagaget har kommit flygande som projektiler och slagit av nacken  på folk i bilen. Drickebacken väger flera ton om den kommer flygande vid en inbromsning eller krock. Även en hund kan komma farande och landa i framrutan om den inte sitter inom galler och bom där bak.

Jag utgår ifrån att du har rätt däcksutrustning på bilen!! Glöm ej att efterdra bultarna efter några mil.

Har du med: Reflexvästar, ifall det blir motorstopp.

Brandsläckare.

Bältesskärare.

Extra kläder i bilen på vintern, såsom mössor och handskar.

Ficklampa.

Tomten kör SAAB, det kunde man inte ANA.

Tomten och Cykelogen håller på SAAB.

 

GOD JUL

LIVE STRONG

 

Cykelogen

 

 

SAVE SAAB. RÄDDA SAAB. LONG LIVE SAAB. THE BEST CAR IN THE WORLD.

HEJ.

Nu slår Cykelogen ett slag för SAAB.

Denna unika teknologiska pärla. Det är skrämmande att vår regering inte går in och räddar SAAB.

 

Detta är en typisk moderat politik där vi bara skall ha manschettyrken. I övriga Europa hade man gått in för länge sedan.

Några som har fattat är Kineserna med Pang i täten. Kanske redan i dag köper de hela SAAB.

Herr Reinfeldt har förmodligen aldrig haft lite skit under naglarna någon gång. Han har förmodligen aldrig jobbat på en högteknologisk bilfabrik. Han har förmodligen aldrig vare sig kört eller åkt i en SAAB.

Förmodligen står det inte någon SAAB parkerad utanför Sagerska Palatset.

Och Annie Lööf har förmodligen på sin höjd provkört en skördetröska.

Hoppas att våra älskade Kineser slår till nu. Jag tror även att vår kämpe Viktor Muller dyker upp igen förklädd till kines.

Jag tänker på de trogna bilarbetare i Trollhättan som har gått utan lön och i ovisshet en lång tid.

KANSKE de får ännu ett hopp innan julhelgen.

MERRY CHRISTMAS

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

 

Att dricka 8 st Julmust på Julafton. Och inneha en Ford Escort med vinyltak. Och att heta Ernst.

Hej, Mina vänner

Nu skall jag berätta om min kamrat Ernst. Då vi andra drack starkvaror till julbordet så drack Ernst endast JULMUST. Vi skålade och drack det som man ofta gör på julbordet men inte Ernst. Han åt som en häst. Till maten drack han JULMUST. Jag har aldrig sett en människa sitta och njuta så som han gjorde med sin julmust.

 

Till julbordet så kom han farande med sin Ford Escort med vinyltak.

2 meter Ernst kravlade sig ur Escorten. Alla åt och drack och kvällen gick mot sitt slut. En god afton med goda kamrater såsom lista David var. Ernst kravlade sig in i sin Escort med vinyltak och körde mot Mölndal.

 

Vi andra tog en  ” BULLE ” hem som Stockholmaren säger. Vi tog oss hem utan ESCORT. Från säker källa så vet jag att ERNST dricker exakt 8 st julmust på julafton.

 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Med detta vill jag säga Dont DRINK and DRIVE.

LIVE STRONG

Cykelogen