Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

BORRELIA. Cykelogen har drabbats av BORRELIA!!! LÄS OCH BEGRUNDA.

HEJ.

De senaste veckorna har inte varit roliga.

Det började med att jag fick ont i mina händer då jag cyklade hem från jobbet. plötsligt så fick jag ont i nacken, huvudvärk, febertoppar, ont under trampdynorna på fötterna, stela vader, ont i axlarna mm.

Alla mina symptom tydde på att jag hade fått BORRELIA.

Plötsligt en dag så blev ena ansiktshalvan bedövad, ungefär som en tandläkarbedövning fast i halva ansiktet.

Då började cirkusen för mig med otaliga läkarbesök, på Vårdcentraler, Närakuter och Akuten i Varberg.

Samtliga sade att jag hade Borrelia symptom men ingen ville ta prov.

Efter att ha bollats runt hos olika läkare så Besökte jag SÄRÖ VÅRDCENTRAL.

Vilken service. Snabbt in-Snabbt ut. Fick träffa en kvinnlig läkare. Vi pratade och diskuterade mina bekymmer. Även hon ville att jag skull avvakta proven från min andra vårdcentral. Men jag stod på mig och ville ha medicin, NU!!

Motvilligt så skrev hon ut DOXYFERM, till mig.

Efter mindre än 2 dygn så började en del av mina besvär att gå tillbaka. Det mesta har försvunnit efter min 14-dagars kur.

Det som fortfarande finns kvar är att jag är stel i mina händer och fingrar.

Men det går mot bättre tider så att jag kan grensla min TREK-cyklar mera regelbundet igen.

Men stå på dig om du tror att du fått Borrelia. Var envis och be dem ta ett blodprov för Borrelia. Ge dig aldrig.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Midsommarafton- Cykeltur runt Sisjön-Oxsjön.

Hej.

Flaggan åkte upp tidigt idag. För kännedom så har jag en flagga i linne som är mer än 50 år gammal. Min frus farfar, Johan, hade den liggande oanvänd i sitt hus på VEN.

Passa på att ta er till VEN någon gång. Färja från Landskrona. Hyr cykel på ön. Cykla runt. Fantastiskt. Själv brukar jag plocka några gamla tegelstenar som finns överallt på ön sedan urminnestider då man hade flera tegelbrännerier där.

Efter flagg- hissning så tog jag mig en tur upptill Sisjön-Oxsjön. En fantastisk tur på ca 25 km fram och tillbaka. Naturen här uppe är fantastisk.

Tillbaka städande av toaletter efter som min frus föräldrar är på gång ifrån SKÅNE.

Ikväll så blir det färskpotatis och sill. Äkta jordgubbar från Sölvesborg, med äkthetsintyg. Skall även ta en Hallands Fläder. Samt en stabil 10 årig ABERLOUR.

Ha det nu bra ikväll. Ta det lungnt så du inte behöver ställa in din cykeltur i morgon eftermiddag.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

UTGÅRDS BILSKOLA-VÄRLDENS BÄSTA!!! CYKELOGEN REKOMMENDERAR!!

HEJ.

Sonen står med ett rykande färskt körkort. Eller rättare sagt ett intyg på att han klarat uppkörningen.

Han har övningskört med mig för att få rattvana.  Sedan har Britt på UTGÅRDS BILSKOLA tagit över. Nostalgi är att jag i maj 1970 tog mitt körkort på Utgårds. Då körde jag med Britts broder Ulf. Jag minns det som igår. En grön VW-Bubbla var övningsbilen. Sedermera så köpte jag mig själv en Bubbla av 67-årsmodell, röd.

Jag har en V50 och Utgårds har en V50.

Denna familjära bilskola som startades av Torkel Utgård är en liten pärla på Riksdalersgatan i Högsbo. Vägg i vägg låg Tages konditori och intill låg blomsterhandeln Carina, som min pappa hade.

Snacka om nostalgitripp.  Britt är fortfarande lika vacker som hon var när jag som ung gosse stegade in på bilskolan i april 1970, i maj var jag klar och i juni köpte jag min Borås regade ”Folka ”

Cykelogen rekommenderar varmt denna bilskola.

 

LIVE STRONG

Cykelogen

SÄRÖBANAN UPPSTÅR OCH HAR LÄMNAT SPÅR EFTER SIG???!!!

HEJ.

Under ett tjänstgöringspass så gick färden till Slottskogen och Säröbanans gamla Margretebergshallen vid Margretebergsmotet.

Som gammal Järnbrottskille så har man ju Säröbanan i färskt minne. 31 december 1965 gick den sista turen. Med tår i ögat bevittnade man nedläggningen. Under många år så var det gamla spårområdet kryssad mark. Man pratade om att ha en snabbspårväg upttill Askim/ Hovås. Nu blev det inte så utan idag så är den gamla banvallen Sveriges vackraste och bästa cykelbana.

I vilket fall så hamnade jag i den gamla vagnhallen som i år skall återuppstå. Under många år har den varit uthyrd till Parkförvaltningen.

Men nu till anledningen att jag besökte hallen. Spårvägen håller på att återställa byggnaden både på utsidan och framförallt på insidan. Här skall med början i november i år parkeras spårvagnar av den nya fantastiska Italienska ANSALDOBREDA.

Denna fantastiska tystgående vagn utrustad med de nya biljettautomaterna som alla klarar av, även kollektivåkande politiker!!

Här skall garageras ett stort antal av de nya vagnarna med start förhoppningsvis i november i år.

Jag blev förevisad den gamla hallen av några gubbar som hade häcken full eftersom Säröbanan hade lämnat spår efter sig!!. Hör och häpna då man började att gräva i marken på utsidan så hittade man gammal räls sedan 1902!!. Inne i hallen så ligger det också 2 spår från 1902. Helt fantastiskt!!

 

Jag  återkommer med fler inlägg om Margretebergshallen.

Visste ni förresten att 1902 var starten för den första elektriska pårvagnen i Göteborg. Vilket sammanträffande.

Kan även meddela att jag och min älskade fru helt nyligen cyklade ner till SÄRÖ VÄRDSHUS och drog några pilsner. Gamla Säröbanans ändstation för kännedom.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Boken om Säröbanan

GÖTEBORGS ÄLDSTA POLISSTATION I SLOTTSKOGEN. SNOTTRA, SABEL OCH BATONG.

Hej.

För några dagar sedan så var jag som vanligt  ute i tjänsten och cyklade. Färden gick till Slottskogen.

Tillsyn av parken samt den gamla Polisstationen, som ligger där, vid landskapsstugorna. Nu skall jag berätta lite om Polisstationen.

Under mer än 60 år så var den polisstation. Ett antal poliser hade sin tjänstgöring här. Det fanns 2 finkor för fyllebultar. Mellan 1906 och 1965 så var den i tjänst. De polismän som jobbade där bodde i en del av stugorna i Slottskogen. Andra bodde under takåsarna på polisstationen på Tredje Långgatan. Poliskonstaplarna hade till uppgift att hålla rent bland annat i Slottskogen. På den tiden fanns mycket lösker folk som höll till i parken.

Polismännen var utrustade med ett mycket bra hjälpmedel som kallades snottra. Ett mycket effektivt hjälpmedel om man skulle gå en längre sträcka med en buse. Det fungerade så att man satte kedjan runt armen på busen och sedan så vred man om och satte de två delarna i varandra och så fick man ett handtag att ta i. Jag har fått berättat för mig att busarna gick som på tå, på grund av den smärta som uppstod  om de spjärnade emot.

Poliskonstaplarna var även utrustade med en sabel. Ett fantastiskt redskap för att hålla bråkstakarna ifrån sig.

Sabeln byttes senare ut mot den fantastiska vita gummi- batongen med ingjutet järnrör.

På den tiden fanns inga I-phoon att pilla på då man behövde hjälp. Poliskonstaplarna fick leta reda på en vevtelefon som fanns utplacerade på vissa ställen. Tids nog så kom SVARTA MAJA och buntade ihop oroshärdarna.

Polisstationen stängdes 1966. Den var under många år fikaställe för parkförvaltningen.

Numera vårdas den av polisens pensionärsförening samt Sveriges mest framgångsrika CYKELPOLIS/Cykelogen.

 

Har ni några frågor om Polisstationen i Slottskogen så hör av er.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

TRAFIKKONTORET JAG ÄLSKAR ER. ÄNTLIGEN SKALL NI LÄGGA IGEN HÅLEN PÅ CYKELBANORNA. PASSA PÅ OCH MÅLA CYKELBANORNA I KORSNINGARNA, SPÅRVAGNSBLÅ!! Tänk om Annelie Hulten kör ner i en grop på väg till ett viktigt sammanträde med Cykelpolisen om trafikproblematiken för cyklister.?? Det vore inte bra!!

HEJ.

Cykelogen jublar. Äntligen har mitt älskade Trafikkontor i Göteborg beslutat att satsa på cykelbanor mm. Att inte bara prata för att plocka politiska poäng.

På många ställen är beläggningen bedrövlig. Passa även på att slå till med att måla cykelbanorna Spårvagnsblå i korsningarna. Jag tror på en framtid för oss cyklister i Göteborg. Satsa även på prioritet för cyklister i ljuskorsningar.

Cykelogen rekommenderar er att cykla på Säröbanan.

Den är som vackrast nu. Men cykla tidigt eller sent på dagen så slipper ni att tampas med bajsande hundar, barnvagnar och astrimmade mopeder.

Glöm inte att ringa på klockan då ni passerar barn och hundar och döva människor med hörlurar.

LLIVE STRONG

CYKELOGEN