Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Trafikkontorets skandalöst dåliga skyltsättning på Övre Husargatan. Sluta prata, gör något för cyklisterna istället.

HEJ.

I dag morrar jag på Trafikkontoret, Göteborg. Då man kommer in på Övre Husargatan, från båda hållen, upptäcker man snart att cykelbanan tar slut. Mitt för Udens är det katastrof. Finns ingen möjlighet att förstå hur dom menar. Så här blir det bara när folk som inte alls cyklar skall leda om trafiken på grund av ombyggnation.

Alla har vi förståelse för att man bygger om gatan. Men någon måtta får det vara.

Jag morrar även på beslutet att man i vissa korsningar skall måla rött i gatan för cyklister. Denna färg är prövad på Kanaltorgsgatan och där är det ingen som lägger märke till den.

Jag fortsätter att propagera för SPÅRVÄGSBLÅ FÄRG.

Kan det möjligen vara så löjligt att den röda majoriteten inte vill använda den blåa färgen. Vart tog Göteborgsandan vägen??

Tror till och med att Göran Johansson hade gillat den Spårvägsblåa färgen.

Skärpning ni som bestämmer!!

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

Semestern är slut för CYKELOGEN. Bäva alla felcyklare i BRUCE SPRINGSTEEN-STADEN.

HEJ.

Semestern är slut.

Idag så servar jag mina cyklar som används till och från jobbet. I morgon så cyklar jag till mitt jobb i Göteborg.  Självklart har jag sett till att mina cyklar är lagliga. Med detta menar jag att bromsar  och ringklocka fungerar. Är det mörkt så måste belysning och reflexer vara okej.

Tänk på att byta batterier i era ledlampor. Ofta så sker följande. Man testar sin belysning och den lyser. Men är det gamla batterier så lägger dom av efter några minuter. Snåla inte med säkerheten. Har ni pumpat däcken stenhårda för bättre rull?? Har ni ordning på cykelhjälmen?? Den har väl inte legat på golvet i hallen hela semestern.?? Då kan någon liten ha trampat på den så att den har blivit skadad!!

Ser ni mig ute på stan så kom gärna fram och prata om eventuella problem i trafiken.

LIVE STRONG

CYKELOGEN