Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

8 FÖRDÖMDA MÄN PÅ CYKEL PÅ SARDINIEN, Hotell Florida-Ryanair. KANONRESA.

HEJ, igen.

Jag har varit på Sardinien ihop med 7 andra samhällsbärare. Vi reste med RYANAIR till Alghero. Utresa 22 september och tillbaka 25 september 2012.

Med endast tjänstebagar som handbagage.

Slippande av incheckning så hann vi taga en stark innan avfärd. Ej prioriterad ombordstigning. Men väl ute på plattan så sprang vi förbi övriga resenärer för att få plats nära toaletterna. Kort flygtid. Taxi väntande på flygplatsen. 15 minuters resa till HOTELL FLORIDA, till det facila priset av 24 EURO som delades på 4. Vi landade 22.15 var incheckade och på väg ut redan 23.00. Helt fantastiskt. Ett fantastiskt nyrenoverat hotell mitt på stranden. Kanon pool. Totalt 76 rum.  Trevligt bemötande av hotellpersonal. Kvällsmat inmundigades på närbelägen restaurang med tillbehör!! Endast 943 meter in till staden.

 

En gammal stad med egen BORG ( då menar jag inte ANDERS ).

Kanonfrukost inmundigades. Hyrcyklar belägrades på jakt efter drömstränder. Vi hittade många vikar med kritvit sand och vattenhål!!. Vi cyklade till Grotta DI Nettuno. Fantastisk upplevelse. Eftersom vi cyklat hela dagen så tog vi med oss cyklarna på båten tillbaka till Alghero. En otrolig dag som av slutades vid poolen inmundigandes lokalt öl.

Vi hade några fantastiska dagar. Mycket bra hotell som kan rekommenderas. Bra prisnivå på allt.

Jag kommer definitivt att återvända med min familj.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-TON-ELMOPED-25 KM-KANONGO ATT KÖRA

HEJ.

Mitt stora intresse för tillfället är elmopeder. Jag provkörde en otrolig moppe hos TORSLANDA CYKEL helt nyligen.

Fabrikat E-TON, 25 km. Den gick mycket behagligt. Var mycket snabb och stark.

Mopeden finns som 25 eller som EU 45.

Mopeden skall provköras in till mitt jobb. Jag har 21 km till jobbet. Mitt krav är att räckvidden skall vara minst 30 km, så att man ej får stopp!!( Tidigare Soppatorsk ).

Uppfyller den detta krav så kommer den att inhandlas snarast.

Är mest intresserad av 25 km varianten. Då kan jag köra på min älskade Säröbana in mot Göteborg. Tänk att glida fram helt ljudlöst efter havet en tidig sommarmorgon. Rådjur, grävlingar, rävar och yrvakna måsar är de enda du ser innan du kommer till Linneplatsen.

Kontakta Martin på Torslanda Cykel. Han ställer gärna upp och visar och bjuder på en provtur. ” Den gamla tidens Cykel och Moppehandlare ”. Han har haft många loppor på stiftet!!!

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

Cyklopeden testas av Cykelogen. Behövs den?? FRED PERRY??

HEJ.

I förra veckan var jag ute hos TORSLANDA CYKEL i Västra Frölunda och provkörde ett alldeles nytt fordon med namnet CYKLOPED. 1 vecka tidigare hade jag ej hört talats om detta unika fordon.

 Cyklopeden är klassad som cykel. Fastän den har en elmotor och saknar trampor. Ett helt nytt fordon som ej funnits här tidigare. Segwayen, som ligger mig varmt om hjärtat, har varit draghjälp vid godkännandet.

Den har en motor på 500 watt och får ha en maxhastighet av 20 km/tim. Räckvidd 30-50 km, beroende på omständigheterna.

Den rekommenderas från 12år??. Enligt lagen finns det ingen åldersgräns, den är klassad som en cykel. Eftersom det är en cykel så behövs ingen separat försäkring utan den går på hemförsäkringen.

Okej nu till provkörningen. Den ser ut som en klenare variant av moppe scooter. Smalare däck. Väger endast 52 kg. Den var mycket lättkörd. Kom snabbt upp i sin maxhastighet. Självklart så kör man detta fordon med hjälm, fastän det inte finns något hjälmtvång för oss vuxna.

Användningsområde??: För transporter upptill 20-30 km så är det ett smidigt fordon för alla.

Med hänsyn till den lagoma hastigheten, så hinner man känna bulldoften från Pågens, tidigare Pååls,där jag sommarjobbade, som Hönökaksbagare.

Men fortfarande lika farligt att köra och skicka sms från Iphoonen !!

 

Med hänsyn till hastigheten så klarar barn från 12års ålder den lika bra som oss äldre. Det är min bedömmning!!

Tillse bara att ert barn har en bra hjälm på huvudet.

Vi har en hjälmlag för upptill 15 år, glöm ej det.

Man får inte glömma att med en vanlig elcykel kommer man lätt upp i högre hastigheter.

Äldre med dåliga ben och rörelsesvårigheter kan nog finna ett användningsområde för denna cykel.

Vi andra 60 plussare kanske tar steget fullt ut och köper en elmoped!!

Den kommer garanterat att inhandlas av föräldrar med för mycket pengar på banken som tycker att lille ” Kalle ” som skall till sin tennisträning inte skall komma svettig i sina Fred Perry kläder till träningen.

Smidighet, slippa försäkring kan nog göra att den hittar olika typer av köpare.

Kontakta omgående Martin på Torslanda Cykel i Västra Frölunda för mer info och provkörning. Han kan allt om Cyklopeden, ensamrätt i Göteborgstrakten, kan allt om olika eldrivna fordon.

Martin besitter en kunskap som i dagsläget är unikt. Han är den gamla sortens cykel och mopedhandlare fullt i klass med gamle Murbäck.

LIVE STRONG

CYKELOGEN