Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogen är heligt förbannad på alla som missbrukar sina mobiler. Elmsäter Svärd måste sluta att svamla, gör något nu!!!Förbjud mobiltelefonprat i trafiken utan handsfree_NU

HEJ.

Idag är CYKELOGEN förbannad på alla fotgängare som är ute i Göteborgstrafiken och yrar iförda I-phone med lurar och ivrigt kollande Facebook samtidigt som de SMS-ar.

I fredags så var jag ute och cyklade i mitt jobb som Cykelpolis i Göteborg. Framför mig så gick det en flicka/jänta och pratade och flamsade i sin telefon. Hon hade öronproppar och var ej kontaktbar. Hon yrade omkring på cykelbana, gångbana, övergångsställe, korsningar mm. Jag ringde på min klocka men ingen kontakt.

Cyklade upp och förbi henne och stannade framför och försökte få kontakt. Då hon gick på mig så tittade hon upp förvånat. Hon ombads att ta loss propparna i öronen omgående. Hon tittade allmänt besvärad på mig då jag försökte att inleda en dialog. Hade det inte så varit att andra trafikanter var uppmärksamma på henne så hade hon förmodligen varit påkörd nu.

Kraftigt men bestämt och ändå vänligt så blev hon tillsagd att vara lite uppmärksam och lite mer rädd om sitt liv.

Cykelogen kräver att nu måste vi få en lag som begränsar folks användande av mobiltelefoner i trafiken.

I mitt arbete som cykelpolis i Göteborg så ser jag dagligen många avarter på hur mobiler används i trafiken.

Jag kommer nu att börja med att rapportera de grövsta fallen för vårdslöshet i trafik!! Hoppas att någon rakryggad åklagare vill driva dessa fall.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN