Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Är barnen och drickebacken med julmust säkert bältade, då ni åker till släkten under jul???LIVE STRONG.

HEJ.

Har ni satt barnen på rätt ställe i bilen??. Det säkraste stället är bak i bilen.

De minsta skall sitta i en bakåtvänd stol. Ofta kan de sitta så upptill 4-5 års åldern. Tänk på att ett barns huvud är tungt i förhållande till kroppen. Detta är en av anledningarna till att de skall sitta bakvänt så länge som möjligt. Kolla så att barnen sitter rätt fastspända.  Fall inte för tjatet att de vill sitta framåtvända innan de är mogna för det. När ni låter dem sitta framåtvända sätt dem då på en bilkudde, så att bältet hamnar rätt. Om ni sätter dem fram tänk då på att ett barn som är under 140 cm riskerar att få träff av Airbagen på fel ställe på kroppen. Glöm ej att stänga av Airbagen om ni sätter en bakåtvänd barnbilstol i framsätet. Airbagen är så kraftig att den kan slå av nacken om man har otur.

Men sist men inte minst om ni har en combi, skaffa ett skyddsnät. Det finns olyckor där bagaget har kommit flygande som projektiler och slagit av nacken  på folk i bilen. Drickebacken väger flera ton om den kommer flygande vid en inbromsning eller krock. Även en hund kan komma farande och landa i framrutan om den inte sitter inom galler och bom där bak.

Jag utgår ifrån att du har rätt däcksutrustning på bilen!! Glöm ej att efterdra bultarna efter några mil.

Har du med: Reflexvästar, ifall det blir motorstopp.

Brandsläckare.

Bältesskärare.

Extra kläder i bilen på vintern, såsom mössor och handskar.

Ficklampa.

Tomten kör SAAB, det kunde man inte ANA.

Tomten och Cykelogen håller på SAAB.

 

GOD JUL

LIVE STRONG

 

Cykelogen

 

 

Category: Blogg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*