Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Varför jag kör TREK- Racercykel till jobbet?? Världens bästa TREK.

Hej.

Nu skall jag berätta hur det gick till när jag köpte min Trek-racer. Som ni vet så cyklar jag  ofta till mitt jobb i Göteborg. Nöjd som jag var med min 7-5x trampade jag på. Ombyggd med skivbromsar som min personliga mekaniker Tommy L hade monterat. Nya fina slics från Conti trampade jag på min väg hem från jobbet.

I backen upp mot Askim blir jag omkörd av en liten Knubbsäl på en racercykel. Han hade cykeltröja från en känd cykelklubb på andra sidan älven, på en av Sveriges största öar.

Jag tyckte att jag hade god fart. Detta var knäckande för en som har cykling som arbete och som hobby.

Omgående kontaktade jag min mekaniker, Tommy L  och frågade om han hade en racer som jag kunde testa. Av en händelse så har jag en cykel stående var svaret. Det var Treks instegsmodell ?

Skeptisk satte jag mig på cykeln och trampade iväg. Men vad hände? Jo cykeln stack iväg som en raket. Tillbaka till Tommy. Jag var såld. Och även cykeln. Att det kunde vara en sådan skillnad i förhållande till min 7-5x.

Så gick det till när jag köpte racer. Numera så har jag i mitt dagliga stall således 1 st TREK-RACER, 1 st TREK-HYBRID samt en TREK_MOUNTAINBIKE.

Utöver detta så står några andra cyklar som reserv. Vad lycklig man är av att ha så många leksaker.

Vid kanonväder utan grus på Säröbanan så åker jag Racer, vid lite sämre väglag åker jag Hybrid och nu på vintern Mountainbike med lättrullade däck från Conti.

Cyklarna är givetvis utrustade enligt gällande lagstiftning i Sverige.

Tyvärr så får jag säga så saknade Knubbsälen självklart ringklocka då han körde förbi mig i backen upp mot Askim.

Av någon anledning så tycker racer cyklister att de ej behöver ha någon ringklocka. Dessutom så har de en förmåga att köra mycket nära då de kör om.

 

 

Kan meddela att för tillfället så får jag ej köpa någon mer cykel för min fru fastän det ständigt kliar i mina fingrar när en ny modell kommer ut.

” Thomas hur går det med larmet till stugan som du skulle köpa ” får jag i halsen när jag tittar i min plånbok. Som ni förstår så är det inte lätt alltid.

Sist men inte minst glöm inte hjälmen. Den räddar liv.

Cykelogen älskar levande cyklister, även små Knubbsälar.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Category: Blogg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*