Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogen rekommenderar TREK 2012. Samt cykling på SÄRÖBANAN. Med RÅDJUR och GRÄVLINGAR.

HEJ.

Jag vill att ni går in på TREKS hemsida och tittar på 2012 års cyklar. Kanoncyklar skall ni veta. Jag upplever dem som mycket prisvärda i år.

Som ni alla vet så är jag TREK-frälst. Kör bara på cyklar från TREK. Racer, Hybrid, Mountainbike mm.

För tillfället så är det min 7-5X som rullar fram på gamla Säröbanan på min väg in mot Göteborg. Nyservad med däck från Conti. Det ni !! Liksom tidigare säsong så mötte jag en morgon min grävling och mitt rådjur. Vi liksom hejar på varandra då vi ses i höjd med Sten A-s hus.

Sommaren är mycket nära nu. Racercyklister utan ringklocka har redan slagit ut. Märkligt att det skall vara så svårt för vissa att tala om att de kommer bakifrån i hög hastighet.

Det kommer att finnas risk att en nitisk Cykelpolis har kontroll av förekomsten av ringklockor på racercyklisterna. Bifogar bilder på  hur en ringklocka ser ut.LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

 

 • Andreas says:

  Du övertalade mig o min tjej att skaffa och börja använda cykelhjälm. Den har nu använts på alla cykelturer sen dess.

  Dock funderar jag hur mycket hjälmen tål, är den ännu i brukligt skick om den ramlar från cykelstången och landar på ett betonggolv. Fallhöjd max 1m.

  Vill ju inte ha en osäker hjälm som ej skyddar, men även surt att köpa en ny hjälm varje gång man råkar tappa den.

  mars 26, 2012 at 1:28 e m
  • Cykelogen says:

   Hej, Andreas. Om du tittar på hjälmen och den inte har några synliga skador så är det bra. Vänd på hjälmen och titta inuti. Titta så det inte är några sprickor i frigoliten. En bra hjälm skall klara att tappas någon enstaka gång. Du kan vrida lite på hjälmens sidor. Ser du inget då är den okej. Jag är lite nyfiken, vilket fabrikat är det på hjälmen??
   Cykla lungnt i sommarsolen som är på gång. Använd gärna handskar även då det blir varmt. Bra att ha om man skulle köra omkull. Hör gärna av dig om du har några andra frågor.

   LIVE STRONG

   Thomas/CYKELOGEN

   mars 27, 2012 at 6:21 e m
 • Andreas says:

  Hej, hittade ingen spricka eller några andra synligheter på skada. Har en Bell Alchera och tjejen en Bell Vela. Vi är båda supernöjda med hjälmarna, de är riktigt sköna och blåser inte bort på samma vis som en keps gör.

  Ända nackdelen, förutom estetiskt då är att de är en till sak att hålla reda på. Men månne man inte vänjer sig med tiden. Trodde förr att det var jobbigt att använda hjälm och att de var obekväma, därför vi dragit oss från att köpa varsin hjälm. Och å var hjälmar rätt ovanliga förr.

  Cykelhandskar har jag inte, använder vanliga handskar nu på vintern/ våren. Och sommaren cyklar jag utan, är samma som med reflexväst som jag heller inte använder. Känns för mycket!

  mars 29, 2012 at 12:45 e m
  • Cykelogen says:

   Hej. Bell gör kanonhjälmar. De är en av världens största tillverkare av kvalitetshjälmar. Angående cykelhandskar så anser jag att man skyddar sina händer om man går omkull. Nästan till hundra procent så landar man på händerna. De skador man ofta får är skrapsår med mycket grus i såren. Ett par kortfingriga cykelhandskar skyddar bra, dom är även ventilerade så att man ej blir så varm.
   Landar man inte på händerna så är det ofta huvudet som går i gatan. Cykla försiktigt och ha det bra på banan.

   LIVE STRONG
   Cykelogen

   mars 30, 2012 at 6:39 e m

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*