Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

CYKELOGEN och MOTORMÄNNEN kräver ett totalt förbud mot att PRATA utan HANDSFREE och SMS-a i MOBILTELEFON som förare, under färd. RÄDDA SAAB.

HEJ.

Nu är jag tillbaka efter mitt 60-års firande. Pigg och fräsch. Med ny energi. Jag ser fram emot att skriva många spännande inslag.

Mer irriterad än tidigare. Då man läser i dagens tidning om VTI, Väg- och transportforskningsinstitutet, angående deras inställning till mobiltelefonanvändande.

Dessa sk forskare verkar inte befinna sig i trafiken överhuvudtaget.

I går så mötte jag en Volvokombi i Kullavik med en kvinna vid ratten. Hennes bil var på väg över på fel sida så att jag fick tuta för att göra henne uppmärksam. Bilen var full med barn. Vad jag uppfattade så satt hon och SMS-ade i bilen.

Dagligen så   möter man bilister som är helt borta i trafiken på grund av att man tjattrar i sin I-PHONE.

Det som är mest häpnadsväckande är att förare i företrädesvis stora, dyra bilar vägrar att använda den blue-tooth utrustning som redan sitter inmonterad från fabriken!!  Som alla vet så finns det utrustning för extramontering.

På Göteborska säger vi att dom måste vara FLÄNGA.

Hur då några byråkrater kan komma fram till att det inte påverkar trafikbeteendet är häpnadsväckande.!!!

CYKELOGEN och Motormännen driver denna fråga med oförminskad intensitet. Vid kommande M-kongress i slutet av april är detta en huvudfråga.

Sverige är ett u-land i vissa trafikfrågor. Men eftersom vissa ministrar är motståndare i denna fråga så är det svårt att nå fram.

FREDRIK, vad sysslar du med, du måste rensa upp bland dina ministrar. Anställ gärna några som har varit utanför den akademiska världen då kanske redan sådana här viktiga frågor hade varit lösta.

Jag är villig att vara referens i denna brännande fråga.

Som min gode vän Arnold i Kalifornien beslutade ” HANDSFREE ONLY ITS THE LAW ”.  1000 dollar om du bryter mot denna lag.

En annan god vän, GÖRAN, hade beslutat direkt. Ni tror väl inte att han kör utan handsfree??

.

Under min ledighet så har många ämnen dykt upp som jag skall skriva om.

Bland annat att så många nya bilar saknar blinkers!!. Nu har ni fått något att fundera över!!  RÄDDA SAAB.

LIVE STRONG

 

CYKELOGEN

 

 

 

 

 

 

Category: Blogg
 • Håkan says:

  Problemet är väl att all forskning visar att handsfree inte gör det hela säkrare. Det innebär att Arnolds förbud mot mobilsamtal utan handsfree bara är ett spel för gallerierna eftersom han och många med honom är för fega för att förbjuda samtalen helt.
  Om en olycka beror på att man har för få händer så hjälper handfree, förutom när man skall ringa upp osv. Om olyckan beror på brist på koncentration så hjälper inte en handsfree. När det gäller kvinnan i Kullavik så tror jag inte att hela bilen full med handsfreear hade hjälpt.
  Men kan man inte inte använda ”vårdslöshet i trafik” mot smsande och surfande förare? Gärna också mot surfande fotgängare som kliver ut på cykelbanor :-)
  /Håkan

  april 11, 2012 at 10:42 f m
  • Cykelogen says:

   Hej, Håkan

   I mitt jobb så skall jag lyfta frågan angående vårdslöshet i trafik. Vore intressant med ett prejudikat. Angående fotgängare så har genom åren några stycken fällts för vårdslöshet i trafik. Anledningen var att de genom sitt uppträdande orsakat olyckor. Håller helt med dig om att en del fotgängare är livsfarliga i sitt uppträdande. Skall bli spännande på kongressen i Stockholm om 2 veckor att få höra andras åsikt i frågan. Som du vet så är M den största lobbyisten angående mobilprat.

   Tack för ditt intresse.

   LIVE STRONG

   Cykelogen.

   april 11, 2012 at 7:07 e m
 • Rolf Broberg says:

  Jag håller med Håkan. Vi överskattar gärna vår förmåga att koncentrera oss på flera saker samtidigt. Trollkarlar och ficktjuvar är duktiga på att utnyttja det.

  Cyklister eller gående som samtalar beter sig oftast väldigt självupptaget. Där blir det uppenbart för utomstående att koncentration på samtalet har ett pris. Varför skulle det inte gälla bilister?

  Men att förutom själva samtalet även behöva fingra på mobilen tillför en extra fara. Då flyttar man fokus till närseende och vänder dessutom bort blicken från trafiken. Om man kunde använda mobilen i bilen precis som om man talade med en medpassagerare, skulle det ta bort åtminstone en viss del av faran. Men då krävs att man inte någonsin ska behöva titta på eller klicka på mobilen, och att inkommande samtal automatiskt inleds med meddelandet ”Observera att personen ni talar med just nu kör bil”.

  maj 3, 2012 at 1:49 e m

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*