Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

VARNING MINA ÄLSKADE CYKLISTER DÅ NI KÖR PÅ ÖVRE HUSARGATAN I GÖTEBORG. MYCKET STORA TRAFIKPROBLEM, FRAMFÖRALLT FÖR CYKLISTER. TVÅ MYCKET TRAGISKA OLYCKOR MED CYKLISTER INBLANDADE HAR INTRÄFFAT DEN SISTA VECKAN.

SE UPP PÅ ÖVRE HUSARGATAN I GÖTEBORG.

Hela gatan byggs om inför Trängselskattens införande nästa år. Cykelbanorna har stängts av eller blivit mer eller mindre förstörda.

Under den senaste veckan har två mycket allvarliga trafikolyckor inträffat med tragisk utgång.

Vem som orsakade olyckan vet jag inte, men jag vet att två cyklister råkade mycket illa ut.

Tydligen har trafiksituationen blivit ohållbar i samband med ombyggnationen.

Själv cyklar jag där dagligen och jag bedömmer det som livsfarligt på vissa ställen. Se upp för korsningen med Brunnsgatan. Sedan så gör det inte situationen bättre av att det fortfarande finns grus kvar på en del ställen.

Var rädd om dig använd reflexväst samt belysning om det är mörkt. Stanna alltid för rött ljus. ANVÄND HJÄLM OCH HANDSKAR.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Category: Blogg
 • Cykelpendlare says:

  Jag cyklar nästan aldrig där men trafiksituationen måste bli bättre med en gång. Det är inte godkänt att det sker två cykelolyckor på en vecka, för att gatan byggs om. Man kanske skall leda bort bilarna till någon annan gata?

  april 22, 2012 at 8:18 f m
  • Cykelogen says:

   HEJ. Roligt att du hör av dig. I torsdags så träffade jag personal från Trafikkontoret angående trafiksituationen på aktuell gata. De arbetar för högtryck för att åstadkomma en säkrare korsning. De tillfälliga avspärrningarna på cykelbanan har till kommit i lite panik. Men jag tror att vi ganska snart får se en permanent lösning. Cykla försiktigt

   LIVE STRONG

   CYKELOGEN

   april 22, 2012 at 7:18 e m

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*