Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

SÄRÖBANAN UPPSTÅR OCH HAR LÄMNAT SPÅR EFTER SIG???!!!

HEJ.

Under ett tjänstgöringspass så gick färden till Slottskogen och Säröbanans gamla Margretebergshallen vid Margretebergsmotet.

Som gammal Järnbrottskille så har man ju Säröbanan i färskt minne. 31 december 1965 gick den sista turen. Med tår i ögat bevittnade man nedläggningen. Under många år så var det gamla spårområdet kryssad mark. Man pratade om att ha en snabbspårväg upttill Askim/ Hovås. Nu blev det inte så utan idag så är den gamla banvallen Sveriges vackraste och bästa cykelbana.

I vilket fall så hamnade jag i den gamla vagnhallen som i år skall återuppstå. Under många år har den varit uthyrd till Parkförvaltningen.

Men nu till anledningen att jag besökte hallen. Spårvägen håller på att återställa byggnaden både på utsidan och framförallt på insidan. Här skall med början i november i år parkeras spårvagnar av den nya fantastiska Italienska ANSALDOBREDA.

Denna fantastiska tystgående vagn utrustad med de nya biljettautomaterna som alla klarar av, även kollektivåkande politiker!!

Här skall garageras ett stort antal av de nya vagnarna med start förhoppningsvis i november i år.

Jag blev förevisad den gamla hallen av några gubbar som hade häcken full eftersom Säröbanan hade lämnat spår efter sig!!. Hör och häpna då man började att gräva i marken på utsidan så hittade man gammal räls sedan 1902!!. Inne i hallen så ligger det också 2 spår från 1902. Helt fantastiskt!!

 

Jag  återkommer med fler inlägg om Margretebergshallen.

Visste ni förresten att 1902 var starten för den första elektriska pårvagnen i Göteborg. Vilket sammanträffande.

Kan även meddela att jag och min älskade fru helt nyligen cyklade ner till SÄRÖ VÄRDSHUS och drog några pilsner. Gamla Säröbanans ändstation för kännedom.

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Boken om Säröbanan

Category: Blogg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*