Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

CYKELANARKI I STOCKHOLM.

Hej.

Den gångna veckan så var jag i Stockholm med familjen. Vi åkte med SJ-s billiga mjölktåg från Göteborg. Kanonpris för 3 personer, under 1000 kr tur o retur.

Vi skulle fördriva 3 dagar i huvudstaden.

 

 

 

 

Men vi hann inte utanför stationen förrän vi höll på att bli nermejade av CYKELANARKISTER.  På gångbanor, trottoarer, övergångsställen mm kom de farande. Ingen hänsyn togs till övriga trafikanter. Jag har aldrig varit med om dess like.

Det syns och märks att POLISEN inte gör något åt problemet.

Under våra 3 dagar såg vi inte till en enda cykelpolis eller patrullerande polis. Vi såg några polisbilar som körde från A till B.

Här skulle behövas 2 cykelpoliser  alla Göteborg för att polisiera dessa anarkister.

 

Skärpning STOCKHOLMSPOLISEN.

Alla pratar om att man i huvudstaden använder cykelhjälm mer än på andra ställen i Sverige.

Detta stämde inte alls. Mycket lågt användande. Med hänsyn till hur de körde så borde självbevarelsedriften göra att de använde hjälm.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Category: Blogg
 • Andreas says:

  Jag delar din åsikt. Det är en röra av många cyklister som gärna ser sig själva främst och inte i någon större utsträckning bidrar till att respektera varandra i trafiken. Förutom att de – ibland – utsätter andra för faror så bidrar de också till extrema aggressioner gentemot cyklister i allmänhet. Detta gör cyklingen farlig tyvärr.

  Jag efterlyser också cykelpoliser samt även poliser som inte bara sitter i bilen. Senast jag såg en till fots patrullerande polis – om vi nu bortser från stora evenemang – det var på nittiotalet (JA, 1900-talet). Skall Stockholm bli en cykelstad i världsklass så måste också polisväsendet visa på en förståelse för cyklisternas villkor men också beivra de dåliga exemplen.

  september 13, 2012 at 2:35 e m
  • Cykelogen says:

   Hej, Andreas.
   Tack för ditt intresse. Kanon att du är engagerad i cykelproblematiken mm. Kan meddela att det håller på och bildas en Facebook grupp där uppropet är: Satsa på fler cykelpoliser i Sverige. Sverige är ett av de länder där man inte satsar på denna framgångsrika verksamhet. Bygg ut denna verksamhet nu!!

   LIVE STRONG
   CYKELOGEN

   september 17, 2012 at 1:00 e m

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*