Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Kör aldrig EU-moped då du druckit några pilsner. Dont drink and drive. Mamma och Pappa vill ha hem sin tonåring levande och inte i en kista.

Hej.

Många barn skadas då de kör omkull med sin as- trimmade EU-moped. Kör man en Kina-moppe så har man dragit den rosa kabeln.  En del omkommer. Ofta så kör man omkring utan hjälm. Ofta så skjutsar man några kompisar utan hjälm. Ofta förekommande på helgerna är att man kör fastän man dragit några pilsner!!

I mina trakter i Norra Halland så förekommer det att jag möter barn som kör omkring på moppar berusade.  Man festar vid Snipens busshållplats. Det är tufft att klämma några pilsner, så att man visar att man är med gänget. ” Det är FF hos Kalle vi drar dit ”. Upp på mopparna. Ingen har hjälm. Om någon har hjälm så är den o-knäppt. Ofta 3 på moppen. Full fart över ett väggupp. Föraren tappar kontrollen, och kör omkull. Polis, ambulans, huvudskador, benbrott och skrapsår fulla med grus.  DAGAR PÅ SJUKHUS OCH MEN FÖR LIVET.

Det är lag på att använda hjälm då man åker moped. Det kostar 1500 kronor för föraren om hjälm saknas eller är oknäppt. Passageraren som har fyllt 15 får också böta 1500 kronor.

Men om passageraren är under 15 år så får föraren böta 2500 kronor för detta. Det kan innebära att en förare som kör omkring utan att ha på hjälm, samt har en minderårig passagerare utan hjälm kan få böta enligt följande: 2500 för passageraren samt 1500 kronor för sig. Men nu kommer det underliga som Sverige är ensamma om i världen. Man får 50 % rabatt på det andra brottet man gör i trafiken. Så totalt så kostar det vår förare 3250 kronor. Som förmodligen du som förälder får betala!! HJÄLMLAGEN FÖR MOPEDER.

 

Då du kör moped så gäller nolltolerans av alkohol. Skall du på fest lämna mopeden hemma. Samt lämna aldrig ut den till någon som har druckit.

RING  ISTÄLLET DIN VÄNTANDE FÖRÄLDER. DE KOMMER GLATT OCH HÄMTAR DIG.

Cykelogen älskar levande mopedister med hjälm.

 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

 

Category: Blogg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*