Cykelogi.com

Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Cykelogi.com - Trafiksäkerhet -cyklister-mopedister-bilister. Test av utrustning.

Föräldraansvar. Hur kan du som ansvarsfull förälder tillåta att ditt barn kör omkring på en livsfarlig och olaglig moped??

HEJ.

Hur många föräldrar provkör sitt barns moped?? Skulle ni göra detta så upptäcker ni snart att det inte är samma moped som ni var med och köpte. Barnen kör idag omkring på mopeder som gör uppemot 100 km/tim. Med mycket små medel kan man idag trimma de flesta mopeder.

Förslag på test av ert barns moped. Rulla ut förmånsbilen ur garaget, använd fjärrkontrollen till garageporten. Prata med din fru!! Sätt henne bakom ratten. Själv tar du på pojkens hjälm och sätter dig på mopeden. Tar fram reservnyckeln som du som ansvarsfull förälder har förvarat på hemligt ställe. Du kör före din fru . Ni kör ut på den lokala gatan i området. Båda har en mobiltelefon med hörsnäcka eller bluetooth, det har ju alla har jag förstått. Telefonerna är uppkopplade. Fullgas gäller på mopeden. Då du uppnåt fullgas efter en längre sträcka så läser din fru av hastigheten. Mycket stor sannolikhet att moppen går vansinnigt fort. Bra jobbat. Hem i garaget och konfrontera sonen, oftast är det pojkar som trimmar.

Självklart har du nu upptäckt att moppen är avskyltad!!

Samt att bromsarna är dåliga och ljuset trasigt.

Varför är moppen avskyltad. Jo för att kunna vara anonym och att kunna köra på cykel och gångbanor. Med livsfara för barn och hundar och äldre i dina kvarter. Nu låser du även in sonens nyckel till mopeden. Nu är det upp till dig att agera med ditt FÖRÄLDRAANSVAR. 

LIVE STRONG

CYKELOGEN

Category: Blogg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*